Performance slijtlagen

Exclusieve slijtlagen van bijzondere soorten steenslag, met een afgestemde hoeveelheid bitumen voor jarenlang rijplezier! Slijtlagen met een innovatieve mozaikstructuur van mixsteenslag en optimale zichteigenschappen.

They look better and perform better.
Mooie uitstraling en perfecte functionele eigenschappen.

Steenslag

Het strooimateriaal is er in vele soorten, kleuren en maten.
De natuur brengt steenslagsoorten in diverse kleuren voort. De keuze voor het wegdek bestaat uit donker ( basalt en porfier) en licht ( morene en Nederlands steenslag).
Voor onze performanceoppervlaktebehandelingen maken wij gebruik van deze steenslagsoorten met een mix van korrelafmetingen. Een egaal en rustig uiterlijk is het eindresultaaten de mozaikstructuur is optimaal bestand tegen wringend verkeer. De functionele eisen van de weggebruiker aan het wegdek zoals lawaai, opspattend water, vlakheid en stroefheid zijn met deze materialen beter gegarandeerd.

Bitumen

De slijtlaagbitumen kunnen verkregen worden als warm, emulsie en gemodificeerd met polymeren. Belangrijkste voorwaarde voor optimale slijtlagen t.a.v bitumen is de juiste hoeveelheid per m2. Minimale laagdikte moet dusdanig zijn dat er een optimale hechting is tussen ondergrond en steen. Een juiste inschatting van het absorbtiehoeveelheid van de ondergrond is essentieel voor een optimale dikte ten behoeve van de hechting.
Door toepassing van de performance slijtlaag wordt een optimaal resultaat verkregen van de slijtlaag tav hechting door bitumen en door de mozaikstructuur van de steen tegen wringing en dus kantelen van de steenslag. De eventuele gerepareerde deklaag is niet of nauwelijks meer zichtbaar .

Morene steenslag

IMG 2842

Morene is een uit riviergrind gebroken materiaal.
De Nederlands steenslag komt oorspronkelijk uit de Ardennen. De Maas en de Bovenrijn zijn de bronnen voor deze steenslag. Morene steenslag is vrijwel identiek aan Nederlands steenslag. De oorsprong van de morene steen ligt in het alpine
bergmassief.

Basalt steenslag

DSC04632

Basaltsplit heeft een prachtig mooi antracietkleurig uiterlijk. En is uitstekend geschikt voor slijtlagen, een grote hardheid en uitstekende slijt- en weerbaarheid.
Basalt is een uitvloeiingsgesteente. De steenslag voor de slijtlagen komt uit de Duitse Eifel.

Porfier steenslag

IMG 2979

Porfier heeft een grote hardheid en druk-slijtvastheid, gecombineerd met een opvallend uiterlijk. De steenslag porfier wordt gewonnen in de groeves van Quenast in België.
Porfier is een stollingsgesteente.
Link wikipedia